aici vine cautarea avansata

Cautare oferta dupa:

Rezervare bilete avion

Poti comunica rezervarea direct agentului online!

Piata de Craciun Cracovia

Petrece un weekend memorabil!

Detalii oferta:

Targ de Craciun in Cracovia
 
30.11- 03.12. 2017
 
 
Considerat cel mai frumos oras al Poloniei si primul centru universitar al tarii, Cracovia ne va primi in cea mai mare piata medievala a Europei, oferindu-ne momente de neuitat prin vizitarea castelului Wawel si a catedralei Wawelska, a orasului vechi, a locurilor sale romantice....Un moment de reculegere sau o scurta rugaciune pentru cel care a fost Papa Ioan Paul al-II-lea, trecand prin locurile sale natale.
 
Ziua 1. ROMANIA –– CRACOVIA
Imbarcare din Cluj Napoca- Baia Mare- Satu Mare. Traversam nordul Ungariei si ajungem la granita cu Slovacia. Trecem prin Kosice, al doilea oras ca marime din Slovacia, cunoscut pentru Catedrala Sf. Elisabeta, considerata una dintre cele mai frumoase cladiri gotice din lume!  Trecem prin Presov. Scurta vizita in renumita statiune Zakopane- timp liber pentru masa. Seara ajungem in Krakow (Cracovia), cel mai frumos oras al Poloniei si primul oras universitar al tarii. Cazare la hotel 3* in Cracovia. Optional, cina.  
 
Ziua 2. MINUNATA - CRACOVIA REGALA
Mic dejun. Incursiunea noastra in Cracovia va incepe cu o plimbare in zona centrala a orasului vechi. Descoperim acest oras numit si capitala culturala a Poloniei. Vizite la: Castelul Wawel si catedrala Wawelska, locul de incoronare a regilor Poloniei (celebrele simboluri ale orasului), Piata Mare (Rynek Glowny), cea mai mare ca suprafata din toate orasele medievale europene. Vizita in Cartierul evreiesc Kazimierz, devenit celebru o data cu filmarile facute de renumitul scenarist Steven Spielberg pentru filmul “Lista lui Schindler“. Aici toate stradutele si casutele sunt martori tacuti ai istoriei evreilor, dar si ai celei mai efervescente vieti culturale si intelectuale a orasului. Cartierul e plin de: terase, cafenele, galerii de arta, anticariate si magazine de suveniruri. Seara libera pentru, plimbari individuale sau shopping in cea mai renumita zona comerciala a orasului  “Piata veche”.Optional participare la programe culturale locale.
Cazare la hotel 3* in Cracovia. Optional, cina.
 
Ziua 3. CRACOVIA- CZESTOCHOWA- WADOWICE – CRACOVIA
Mic dejun. Pornim catre Cestohowa unde vom vizita Manastirea Jasna Gora,cel mai vizitat loc de pelerinaj din Europa centrala si de est. Aflata pe ruta comerciala ce leaga Cracovia de regiunile vestice ale Poloniei, mica asezare avea sa devina celebri prin intemeierea aici. In 1382. a Manastirii Jasna Gora (Dealul Luminos) de catre printul Wladysiaw Gpolczyk (ducele Ladislau de Opole). Aici se afla icoana cunoscuta sub numele de "Madona Neagra", numita asa datorita culorii maslinii a fetei Fecioarei Maria. Vizita complexului monahal. La intoarcerea in Cracovia timp liber in Piata de Craciun pentru cumparaturi si vizite individuale. ne oprim la Wadowice - locul nasterii Papei Ioan Paul al II-lea, care a lasat o amprenta asupra umanitatii. Vom vizita Casa Memoriala a Sanctitatii Sale si Biserica inchinata Sfintei Fecioare, in care a slujit, inainte de plecarea sa in Italia. Timp liber pentru cumparaturi in Cracovia. Cazare la hotel 3* in Cracovia. Optional, cina
 
Ziua 4. CRACOVIA - ROMANIA
Mic dejun. Ne indreptam spre salina Wieliczka cunoscuta pentru cea mai veche mina de sare din Europa, de peste 700 de ani si inclusa in patrimoniul UNESCO. Incaperile din care se extragea sarea, culoarele si capelele cu decoratiuni originale se gasesc la adancimi intre 64 si 135 metri. Sunt impresionante salile decorate exclusiv cu sculpturi din sare, multe din ele fiind realizate de mineri. Dupa această vizită ne imbarcam pentru reintoarcerea in tara, unde vom ajunge in cursul noptii.  
 
Data plecarii
Loc in camera dubla
Supliment single
Copil 3-12 ani, cu 2 adulti in camera
30.11.2017
170 EURO
60 EURO
100 EURO
 
PRETUL INCLUDE:
- transport cu autocar, clasificat conform normelor internationale;
- cazare 3 nopti cu mic dejun, la hotel  3* in Cracovia;
- ghidaj de specialitate
 
PRETUL NU INCLUDE:
- Contravaloarea cinelor optionale, cca 10 Euro/zi/persoana
- Intrarile le obiectivele turistice.
- Acte necesare calatoriei:  Pasaport sau CI valabile minim 6 luni de la inceperea calatorie.    * Copii sub 18 ani calatoresc obligatoriu cu un insotitor adult care sa aiba imputernicire notariala a ambilor parinti (sau a parintelui care nu il insoteste) si cazier judiciar
 
Prețuri aproximative obiective turistice:
* Apartamentele de stat : 11 zl (3 Euro)/ copil și 18 zl (4,5 Euro)/ adult
* Apartamentele private: 19 zl (5 Euro)/ copil și 25 zl (6 Euro)/ adult
* Tezaurul și armurile: 11 zl (3 Euro)/ copil și 18 zl (4,5 Euro)/ adult
* Taxa de ghidaj la castelul Wawel: 75 zl (18 Euro) pentru un obiectiv ; 115 zl (30 Euro) pentru 2 obiective pentru grup maxim de 30 de persoane. Apartamentele private pot fi vizitate doar in cadrul unui tur ghidat, cu grup maxim de 10 persoane, taxa de ghidaj fiind inclusă în prețul de intrare.
* Mina de sare de la Wieliczka: 31 zl (7 Euro)/ copil și 45 zl (10 Euro)/ adult plus taxa de ghidaj (obligatorie pentru grupuri) de 245 zl (60 Euro) pe grup de maxim 35 de persoane.
* Auschvwitz: 300 zl (75 Euro/ grup ) pentru ghidaj plus 4 zl (1 Euro)/persoana pentru casti pentru grup maxim de 30 de persoane. (ghidajul este obligatoriu pentru grupuri). Ghidajul se realizează doar în limba engleză. Însoțitorul de grup din România va asigura traducerea în limba română. Acolo unde grupul trebuie divizat, se va apela pentru traducere si la voluntari din grup.