aici vine cautarea avansata

Cautare oferta dupa:

Rezervare bilete avion

Poti comunica rezervarea direct agentului online!

Israel - Pamantul Fagaduintei

Avion direct din Cluj

Detalii oferta:

 Israel - Pamantul Fagaduintei

“Călătorie pentru suflet, de făcut cel puțin o dată în viață”
Haifa – Cana Galileii – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum
Marea Moartă – Ierusalim, Muntele Măslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa
Bethleem – Mănăstire Sf. Sava – Mănăstire Hozeva
 
Opriti-vă de la căile voastre! Priviți și întrebați de căile celor de demult,
de calea cea buna și mergeți pe dânsa și veți afla odihnă sufletelor voastre.”

Ieremia 6,16

DATE DE PLECARE 2018
08.03; 15.03; 29.03; 19.04; 17.05; 24.05.2018

Pret: 495 euro/ persoana

 

Ziua 1. Cluj-Napoca – Tel-Aviv – M. Tabor – Nazareth – Tiberias

Prezentare în Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca la ora 06.00 pentru zbor Cluj-Napoca-Tel Aviv cu compania Blue Air. Decolare la ora 08.00 din Cluj-Napoca cu destinaţia Tel Aviv, sosire la ora 11.00 pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ajunși în Tel Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul îndreptăptându-ne spre Muntele Tabor,locul unde a avut loc Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Continuăm cu vizita înorașul Nazareth,cel care este descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vedea Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictată de frații Moroșanu în 1977, apoivom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află grota în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus. Cazare şi cină la hotel în Nazareh/Tiberias.

 
Ziua 2. Muntele Fericilor – Capernaum – Yardenit
Mic dejun. Ne îndreptăm către Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica ce fost construită pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri. Muntele se înalță la 175 m deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35m. sub nivelul Mării Mediterane. Vom merge către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde a săvârșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea  ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru.La mică distanță se află Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Coborâm pe valea Iordanului cu oprire la râul Iordan - Yardenit unde este un locul amenajat pentru binecuvântarea credincioșilor în apele Râului Iordan. Mănăstirea Sf. Gherasim de la Iordan. Cazare și cină la hotel în Bethleem.
 
Ziua 3. Hozeva – Marea Moartă – Ierihon
Mic dejun. Vom coborî către Hozeva unde vom vizitaMănăstirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru dăruirea unui prunc. Inițial, biserica mănăstirii era închinată Maicii Domnului. Astăzi, însă, după reconstruiri şi renaşteri, biserica poartă drept hram pe Sfântul Gheorghe Hozevitul şi pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot în mănăstire se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Ne îndreptăm spre Qumran, unde vom merge la un magazin de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă, după care vom face un scurt dar relaxant popas la  Marea Moartă – lipsită de viață și situată în cel mai jos punct al lumii -420 m. sub oceanul planetar. Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume unde vom vizita Biserica Dudul lui Zaheu apoi ne îndreptăm către Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Cazare și cină la hotel în Bethleem.
 
Ziua 4. Bethleem, Biserica Naşterii – Ein Karem – Via Dolorosa

După micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului din Bethleem, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnuluinumită “Betleemița”sau “Apărătoarea Bethleemului”). Ne deplasăm spre Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria, locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimuluipe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând laBiserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Cazare și cină la hotel în Bethleem.

 
Ziua 5. Ierusalim, Muntele Măslinilor, Muntele Sion – Lod

După micul dejunvom merge în Ierusalim, numit și Orașul Păcii,pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cerșiunde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster,loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborî cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei MariaşiGrota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. După aceea ne vom îndrepta spre Muntele Sion unde se află Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume)şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii. Continuăm cu vizită în oraşul Lod unde se află biserica ce adăpostește mormântul, lanţul cu care a fost legat şi o parte din moaștele Sf. Gheorghe.Ne îndreptăm către Aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv pentru formalitățile vamale și îmbarcare pentru zborul de Cluj-Napoca. Decolare la ora 20.00 din Tel-Aviv, aterizare în Cluj-Napoca la ora 23.00.

 

 
Haifa
Haifa e locul ce combină influențele arabe și est-europene, tradiția cu modernul. Una dintre atracțiile principale ale orașului este Muntele Carmel, ce oferă o panoramă minunată asupra orașului. Pe munte se află locul sfânt Bahai, ce cuprinde Casa Universitara a Justiției și Altarul lui Bab și parcul Gan Haem. Templul Baha’i, supranumit biserica tuturor religiilor, a fost finalizat în anul 1953 și a devenit în scurt timp una dintre principalele atracții turistice din Haifa, oraș cunoscut drept centrul religiei Baha’i și al treilea oraș ca mărime din Israel. Templul a fost ridicat pe muntele Carmel și măsoara 40 de metri înălțime, cele 9 fațade ale sale ilustrând 9 dintre religiile lumii. Mănăstirea Stella Maris din Haifa este un așezamant monahal carmelit, de secol XIX, aflat pe versanții Muntelui Carmel, din Israel.
 
Nazareth 
Situat în partea nordică a Israelului, Nazareth este descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos, grație acestui fapt, orașul este un centru de pelerinaj creștin. În sec al XIX lea s-au construit în oras numeroase biserici și mănăstiri. Biserica Sfântul Arhanghel Gavriil din Nazareth a fost ridicată desupra izvorului considerat a fi al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei în care a locuit. În acest loc, Fecioara Maria a primit vestea de la îngerul Gavriil ca îl va naște pe Mântuitorul. Apa din izvor poate fi văzută curgând în absida bisericii. Există 18 biserici ale Bunei-Vestiri în Nazareth, având diferite confesiuni și comunități.
 
Ierusalim
Ierusalimul este așezat în Orientul Mijlociu, considerat oraș sfânt pentru credințele iudaică, creștină și musulmană. Orașul cu o zbuciumată istorie antică și medievală, s-a extins din a doua jumătate a secolului al XIX-lea în afara zidurilor cetății vechi, mai cu seamă în partea de vest, care acoperă în zilele noastre cea mai mare parte a suprafeței orașului. În centrul Ierusalimului se înalță Muntele Templului (Har Habait). Aici se află Zidul de apus sau Zidul Plangerii, principalul loc sacru al evreilor, și Moscheea Al Aqsa cu sanctuarul islamic Cupola Stâncii. În partea de nord a orașului vechi se află Biserica Invierii, cel mai sfant loc de pe pamant pentru crestini, cu mormântul lui Iisus Hristos. Ca si obiective crestine in Ierusalim avem: Via Dolorosa sau Drumul Crucii, care incepe de la Manastirea Ecce Homo (Iata Omul) si se termina la Biserica Invierea Domnului sau Biserica Sfantului Mormant. Biserica Sfantului Mormant mai este cunoscuta si sub numele de Biserica Invierii, deoarece Invierea Domnului este temelia, biruinta crestinilor. Initial biserica a fost construita in secolul IV de Imparateasa Elena, iar cruciatii au construit Biserica actuala pe temelia celei vechi in sec al XI lea. Aici sunt  adapostite mai multe locuri importante cum ar fi: pestera in care Imparateasa Elena a descoperit Crucea Domnului, Golgota, Mormantul Domnului. In Biserica Sfantului Mormant slujesc 3 biserici: ortodoxa, catolica si copta. În partea vestică a bisericii se află Sfântul Mormânt, loc în care trupul Mântuitorului a fost pus. Grădina Ghetsimani reprezintă locul în care Mântuitorul Iisus Hristos venea adeasea împreună cu Apostolii. Grădina Ghetsimani este amplasată în partea de est a Ierusalimului.
 
 
TARIF: 185 € (cazare + transport) + 165 € (bilet de avion + transferuri) + 145 € (taxe de aeroport + ghid vorbitor de limba română + intrări la obiective)
 
Tariful include: Tariful nu include:
 Transport avion Cluj-Napoca – Tel Aviv – Cluj-Napoca,
·    Taxe de aeroport,
·    4 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3* conform clasificarii din Israel
·    Demipensiune (intrare cu cină, ieşire cu mic dejun)
·    Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
·    Intrările la obiective
·    Taxiul pe Muntele Tabor
·    Preot însoţitor din partea agentiei și ghid local vorbitor de limba română.
   Tips & porter în valoare de 2 Euro de persoană pe zi (se plătește obligatoriu către ghidul israelian)
·    Mesele  de prânz
·    Cheltuieli personale.