aici vine cautarea avansata

Cautare oferta dupa:

Rezervare bilete avion

Poti comunica rezervarea direct agentului online!

China si croaziera pe fluviul Yangtze

China si croaziera pe fluviul Yangtze

Detalii oferta:

 

 CHINA 2017

-de la Beijing la Shanghai si croaziera pe fluviul Yangtze-

 

Ziua 1 (02 octombrie, luni): CLUJ-NAPOCA – BEIJING

 Intalnire cu insotitorul de grup la ora 12:05 la aeroportul international Cluj-Napoca (Avram Iancu) pentru imbarcare pe cursa internationala Lufthansa cu destinatia Beijing, decolare la ora 14:05. Schimbarea cursei la Munchen.

Ziua 2 (03 octombrie, marti): BEIJING 

   Sosire la Beijing la ora 10:55. Veti fi intampinati de catre ghidul local si transferati catre primul obiectiv turistic prevazut in itinerariu, acesta fiind si primul Dvs. contact cu civilizatia chineza. Vizitam Templul Cerului, constructie care se intinde pe o suprafata de cca 2.700.000 mp. Templul a fost construit in anul 1420 in timpul Dinastiei Ming ca sacrificiu inchinat Cerului. Timp liber pana seara cand vom servi cina la un restaurant local. Cazare in Beijing, hotel Chong Wen Men 3* sau similar.

Ziua 3 (04 octombrie, miercuri): BEIJING – MARELE ZID CHINEZESC 

   Dupa micul dejun, incepem o  excursie de o zi cu vizitarea Marelui Zid (sectiunea Juyongguan Pass), structura imensa, cu o lungime de 6.700 km. Zidul traverseaza cinci provincii ale Chinei si a fost construit in principal in scop de aparare impotriva atacurilor mongole. Excursia continua cu Drumul Sacru si cu vizitarea unuia dintre Mormintele Ming (complexul cuprinde 13 morminte Imperiale din dinastia Ming si este situat la cca 50 km de Beijing). Vom continua drumul inapoi spre Beijing cu o scurta oprire pentru a fotografia una dintre capodoperele arhitecturale moderne, stadionul Jocurilor Olimpice Beijing 2008 (“Cuibul”). Cina la un restaurant local. Vom avea ocazia sa savuram preparate traditionale chinezesti, felul principal reprezentandu-l rata Peking. Cazare in Beijing, hotel Chong Wen Men 3* sau similar.

Ziua 4 (05 octombrie, joi): BEIJING

  Mic dejun. Vizitam piata Tian An Men, unul dintre simbolurile Chinei cu portretul de 1,5 tone al conducatorului Mao Zedong. Vizitarea Orasului Interzis (Palatul Imperial, in fapt un complex ce insumeaza 9.999 de cladiri, pe suprafata totala de 720.000 mp) construit intre anii 1406-1420 si care a reprezentat centrul puterii supreme chineze mai bine de 500 de ani. Orasul Interzis a adapostit intre zidurile sale 24 de imparati din dinastiile Ming si Qing si reprezinta acum poate cel mai bine pastrat obiectiv de arhitectura chineza clasica. In continuare vom vizita parcul Jingshang, situat in partea nordica a Orasului Interzis si care va va oferi o panorama uluitoare a intregului Beijing dupa care vom porni intr-o plimbare relaxanta cu ricsa pe aleile din vechile cartierele chinezesti. Aceste alei poarta denumirea de hutong si va vor oferi imaginea reprezentativa  a  Beijingului de odinioara. Inainte de a servi cina vom participa la un show  de Kung Fu. Cazare in Beijing, hotel Chong Wen Men 3* sau similar.

Ziua 6 (07 octombrie, sambata): XI’AN

  Mic dejun.  Xi’an, fosta capitala imperiala, orasul etern, numit Chang’an in antichitate, unul din leaganele vechii civilizatii din Bazinul Fluviului Galben are o istorie de 3 000 de ani, a fost capitala pentru 13 dinastii chineze, echivaland in faima vechi capitale precum Atena, Cairo sau Roma. Incepem o noua zi de vizite cu o excursie la celebra Armata de Teracota a imparatului Qin Shi Huagandi, una dintre descoperirile arheologice de senzatie ale sec. XX, un sit al carui renume rivalizeaza cu cel al Marelui Zid. In jur de 8000 de razboinici si cai de lut in marime naturala au fost ingropați in anul 210 î.Hr., ca o „armata a spiritelor”, menita sa pazeasca mormantul Primului Imparat. În a doua parte a zilei vom vizita impreuna Muzeul provinciei.  Cina la un restaurant local  si cazare in Xi’An la hotel Skytel 3* sau similar.

 Ziua 7 (08 octombrie, duminica): XI’AN – CHONGQING – CROAZIERA PE RAUL YANGTZE

Mic dejun. Vom vizita Pagoda Gastei Salbatice, una dintre cladirile remarcabile din Xi’an, aflata in interiorul templului Da Ci’en construit in 589 AC (este locul de unde s-a raspandit budismul in China). Transfer la aeroport si zbor Xi’an – Chongqing. Sosire in Chongqing, al treilea cel mai mare oras din China, situat in partea central-sudica a tarii. Dupa-amiaza, vizita orasului Chongqing, pentru a admira cladiri si arhitectura traditionala chineza, dar și o oprire la centrul comercial Jiefangbei. Vom servi cina după care ne vom imbarca la bordul vasului M/S Chinese Goddess 2 pentru croaziera pe raul Yangtze, al treilea fluviu din lume ca lungime (peste 6.000 de kilometri). Croaziera dezvaluie o China idilica, ce gazuieste intr-un cadru natural incantator monumente stravechi si minuni ingineresti moderne. Cazare la bordul vasului M/S Chinese Goddess 2.

Ziua 8 (09 octombrie, luni): CROAZIERA PE RAUL YANGTZE (CHONGQING – FENGDU - SHIBAOZHAI)

 Mic dejun pe vas. La ora 08:15, sosire si debarcare in Fengdu, “Orasul Fantoma” sau “Orasul Spiritelor”. Avand o istorie de aproape 2000 de ani, orasul situat pe colina Ming, pe malul nordic al raului Yangtze, este dedicat în intregime “vietii de apoi”, mandrindu-se cu numeroase temple religioase precum si cu sculpturi care infatiseaza aspectele cele mai infricosatoare ale infernului. Vizita acestui oras este incantatoare si magica in acelasi timp, turistii bucurandu-se de peisaje naturale, vestigii istorice, repere religioase, totul invaluit in mituri si legende despre viata de apoi. Pranz la bordul vasului. Dupa-amiaza, excursie la templul Shibaozhai. Intoarcere la bordul vasului. Cina la bordul vasului M/S Chinese Goddess 2.

Ziua 9 (10 octombrie, marti): CROAZIERA PE RAUL YANGTZE – DEFILEUL QUTANG – DEFILEUL WU
Mic dejun pe vas. Optional, la intrarea in defileul Qutang, se poate vizita Baidicheng, “Orasul Imparatului Alb” sau “Orasul Poemelor”, loc ce a fost o sursa de inspiratie pentru generatii de poeti si pictori. Complexul de temple este situat pe o insula ce este legata de malul nordic al raului Yangtze printr-un pod. Vasul isi va continua itinerariul printr-un defileu lung de opt kilometri, Defileul Qutang. Aici, printre peretii de piatra cu inaltimi de 500 de metri, raul Yangtze, care are de obicei latimi de zeci de kilometri, se ingusteaza brusc pana la 78 de metri. Se strabate apoi captivantul Defileu Wu de 40 de kilometri lungime. Privelistea stancilor acoperite de ceata, care se inalta spre cer la o inatime de 900 de metri este impresionanta. Pranz si cina la bordul vasului M/S Chinese Goddess 2.
Ziua 10 (11 octombrie, miercuri): CROAZIERA PE RAUL YANGTZE – BARAJUL CELOR TREI DEFILEE – YICHANG – SHANGHAI
Mic dejun pe vas. Excursie la cel mai faimos si mai mare baraj din lume, “Barajul celor trei defilee”, un impozant zid din otel si beton, recent terminat, inalt de 180 de metri si lat de 1,6 kilometri. Debarcare in port si plecare cu autocarul spre aeroportul din Yichang. Seara, zbor Yichang – Shanghai. Sosire in Shanghai – oras cosmopolit, care rivalizeaza din ce in ce mai mult cu Hong Kong, mandria Chinei moderne. Cina la un restaurant local și cazare la hotel Ambassador 3* sau similar.


 

SERVICII INCLUSE:

transport cu avionul, compania Lufthansa Cluj-Napoca – Beijing si Shanghai – Cluj-Napoca (schimbarea cursei la Munchen la dus și la Frankfurt și Munchen la retur);
transport cu avionul (zboruri interne) pe rutele Xi’An – Chongqing și Yichang – Shanghai;
tren de mare viteza de la Beijing la Xi’An;
7 nopti cazare la hoteluri de 3*: 3 nopti Beijing, 2 nopti Xi’An, 2 nopti Shanghai;
3 nopti cazare la bordul vasului de croaziera M/S Chinese Goddess 2, pe raul Yangtze;
mese conform program (preparatele au specific chinezesc): 10 mic dejun, 2 dejun, 10 cine. Cina va fi servita la restaurante locale
transport cu autocar local pe circuit
tururile si excursiile mentionate in program: Beijing (Templul Cerului, Piata Tian Anmen, Orasul Interzis, s.a.), Marele Zid (sectiunea Juyongguan Pass), Xi’an (Armata de Teracota, Pagoda Gastei Salbatice, s.a.), Shanghai (Gradinile Yuyuan, Templul lui Buddha de Jad);
ghid local pentru vizite, vorbitor de limba engleza
insotitor roman de grup

PRET / persoana (loc in camera dubla): 1595 EURO

ORAR INFORMATIV DE ZBOR:

02.10 CLUJ-NAPOCA 14:05 – MUNCHEN 14:50 // MUNCHEN 19:20 – BEIJING 10:55 (pe 03.10)
13.10 SHAGHAI 13:15 – FRANKFURT 19:00 // FRANKFURT 20:15 – MUNCHEN 21:10 // MUNCHEN 22:15 – CLUJ- NAPOCA 00:55 (pe 14.11)