aici vine cautarea avansata

Cautare oferta dupa:

Rezervare bilete avion

Poti comunica rezervarea direct agentului online!

Israel - Invierea Domnului

Invierea Domnului

Detalii oferta:

Israel – Învierea Domnului
 
Plecare din Cluj
Ierusalim, Muntele Măslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa – Bethleem – Hozeva – Ierihon –  Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum
 
 
Opriti-vă de la căile voastre! Priviți și întrebați de căile celor de demult,
de calea cea buna și mergeți pe dânsa și veți afla odihnă sufletelor voastre.”

Ieremia 6,16

 
DATE DE PLECARE 2018:  05.04.2018
 
Pret: 535 euro/ persoana
 
Program
 
Ziua 1, joi, Cluj-Napoca – Tel-Aviv – Ierusalim, Via Dolorosa
Prezentare în Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca la ora 06.00 pentru zbor Cluj-Napoca-Tel Aviv cu compania Blue Air. Decolare la ora 08.00 din Cluj-Napoca cu destinaţia Tel Aviv, sosire la ora 11.00 pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ajunși în Tel Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul îndreptăptându-ne spre Cetatea Sfântă a Ierusalimului. Intrămprin poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând laBiserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Cazare şi cină la hotel în Bethleem.
 
Ziua 2, vineri, Bethleem, Biserica Nașterii – Muntele Sion – Zidul Plângerii
După micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului din Bethleem, ce adăposteşte peştera în care s-a născut Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnuluinumită “Betleemița”sau “Apărătoarea Bethleemului”). Vom merge pe Muntele Sionunde se află Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume)şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Continuăm cu vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți, la Zidul Plângerii. În continuare ne vom îndrepta către Aşezământul Românesc de la Ierusalim pentru a participa la slujba Prohodului. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.
 
Ziua 3, sâmbătă, Ein Karem  Ierusalim, Muntele Măslinilor
Mic dejun. Mergem către Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta.
 
Ne îndreptăm către Poarta Jaffa pentru a participa la minunea venirii Sfintei Lumini (nu se garantează intrarea în Sfânta Cetate), dar slujba este transmisă pe mai multe ecrane aşezate pe platoul din fata Porţii Jaffa.
 
Apoi vom mergepe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cerșiunde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster,loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei MariaşiGrota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.
 

În jurul orei 22.45 se va pleca spre Ierusalim pentru participare la slujba Învierii la Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Întoarcere la hotel pentru odihnă.

Ziua 4, duminică, Hozeva – Ierihon
După mic dejun ne vom deplasa către Hozeva unde vom vizitaMănăstirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru dăruirea unui prunc. Inițial, biserica mănăstirii era închinată Maicii Domnului. Astăzi, însă, după reconstruiri şi renaşteri, biserica poartă drept hram pe Sfântul Gheorghe Hozevitul şi pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot în mănăstire se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu apoi ne îndreptăm către Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.
 
Ziua 5, luni, Muntele Tabor – Nazareth – Capernaum
Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Faţă a Domnului;în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.continuăm cuorașul Nazareth,situat în partea nordică a Israelului, descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictată de frații Moroșanu în 1977, apoivom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află grota în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus. Continuăm cu Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica ce fost construită pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri. Muntele se înalță la 175 m deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35m. sub nivelul Mării Mediterane. Vom merge către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul, unde a săvârșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea  ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru.Ne îndreptăm către Aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv pentru formalitățile vamale și îmbarcare pentru zborul de Cluj-Napoca. Decolare la ora 20.00 din Tel-Aviv, aterizare în Cluj-Napoca la ora 23.00
 
Tariful include: Tariful nu include:

·    Transport avion Cluj-Napoca – Tel Aviv – Cluj Napoca,

·    Taxe de aeroport,

·    4 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3* conform clasificarii din Israel

·    Demipensiune (intrare cu cină, ieşire cu mic dejun)

·    Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,

·    Intrările la obiective

·    Taxiul pe Muntele Tabor

·    Preot însoţitor din partea agentiei și ghid local vorbitor de limba română.

·    Tips & porter în valoare de 2 Euro de persoană pe zi (se plătește obligatoriu către ghidul israelian)
·    Mesele  de prânz
·    Cheltuieli personale.