aici vine cautarea avansata

Cautare oferta dupa:

Rezervare bilete avion

Poti comunica rezervarea direct agentului online!

Israel - circuit cultural si spiritual

Oferta speciala

Detalii oferta:

Circuit cultural si spiritual - Israel

- 7 nopti, 8 zile - 

 

Un circuit divers, in care, pe langa locurile sfinte, vizitam situri arheologice, si puncte de interes geografic, si vom avea parte chiar si de relaxare!
 
Date de plecare
Tarif standard in camera dubla sau tripla
(avans 30%)
Tarif Early Booking
> 30.11.2017 (avans 50%)
10.03.18
749 euro
709 euro
Tarif Client Fidel
739 euro
699 euro
Supliment camera single: 190 euro
Tariful a fost calculat la un grup minim de 40 persoane, supliment grup 30-39 persoane: 50 euro/persoana, se achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.
 
Ziua 1. Cesarea, Haifa, Cana, Nazareth
Decolare le orele 06:05 din Aeroportul din Cluj-Napoca, aterizare la Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv la orele 09:05. Dupa formalitatile vamale, calatorim spre Cesarea, pe malul Marii Mediterane, unde vom vizita sapaturile arheologice ale cetatii antice si medievale.Aici se afla multe vestigii arheologice, printre care si un apeduct impresionat, un teatru antic si fosta sinagoga de unde a pornit in calatorie Apostolul Pavel. Ne vom deplasa apoi spre Haifa, unde vom urca pe muntele Carmel. De aici ni se deschide o panorama impresionanta asupra Golfului, asupra Templului Bahai (centrul mondial al Religiei Bahai), intrare pe doua nivele in Gradinile Bahai. Ne continuam drumul spre Cana Galileei, locul primei minuni savarsite de Iisus, preschimbarea apei in vin la nuna de la Cana. Continuam drumul nostru spre Nazareth, unde vizitam Biserica Bunei Vestiri, construita pe casa lui Iosif. Cina si cazare in Nazareth/Tiberias.
Ziua 2. Muntele Fericiriilor, Marea Galeleii, Tabgha, Capernaum, Campia Armagedonului, Muntele Tabor
Astazi vom urca pe Muntele Fericirilor – unde Isus a tinut renumita predica de pe munte, savurand o panorama de neuitat asupra Marii Galileii, de fapt un lac intern cu o suprafata de aproximativ 165 kmp situata la 212 m sub nivelul marii. Urmeaza o calatorie cu barca pe Marea Galileii.  Apoi ne deplasam la Tabgha, unde a avut loc inmultirea miraculoasa a pestelui si a painii. Aici vom vizita biserica locala si site-ul care aminteste de acest fapt, cu mozaicurile bine cunoscute ale locului; ne deplasam la Capernaum, centrul lucrarilor mesianice din zona Galileii. Aici se afla Casa lui Petru, urme arheologice ale vechii asezarii, sinagoga veche. Apoi ne vom deplasa prin Campia Armaghedonului spre Muntele Tabor, muntele schimbarii la fata. Vom urca muntele cu taxi, vizitand site-ul din varful lui care aminteste de acest eveniment. Urmeaza o vizita la o fabrica de slefuit diamante, Israel fiind lidera mondiala in acest domeniu. Intoarcere la hotel. Cina si cazare la acelasi  hotel.
Ziua 3. Locul de Botez, Manastirea Sf. Gherasim, Qumran, Ierihon, Hanul Samaritanului Milos
Vom continua calatoria spre sud, spre Beth Shean (Scythopolis),oras situat la jonctiunea dintre Valea Iordanului si Valea lui Iezreel (Campia Armaghedonului). Calatoria va continua dinspre Galileea trecand prin Samaria. Oprire si popas la Locul de Botez in Iordan. Oprire la Manastirea Sf. Gherasim. La Pesterile de la Qumran, pe malul vestic al Marii Moarte, vom face un popas la marginea Pustiei Iudeii. Aici, in urma cu 70 de ani au fost descoperite cele mai importante manuscrise biblice din toate timpurile. Vom afla lucruri interesante privind viata esenienilor si vom vizita situl arheologic. Apoi, vizitam orasul Ierihon, unul dintrecele mai vechi orase de pe pamant, Dudul lui Zaheu, Muntele Ispitiri (vedere de jos) si timp liber pentru cumparaturi. Vom intra in zona strabatuta de paraul Chedron, care isi croieste drum prin pustia Iudeii si se varsa apoi in Marea Sarata sau Marea Moarta. Vom trece pe langa Hanul Samariteanului Milos, optional vizita.Cina si cazare 4 nopti in Bethleem.
Ziua 4. Bethleem, Campia Pastorilor, Biserica Nasterii, Grota Laptelui, Yad Vashem, Muzeul Ierusalimului
Prima parte a zilei o vom folosi pentru o vizita la Bethlehem. Aici vom vizita Biserica Nasterii si Campia Pastorilor, Grota Laptelui. Pornim spre Ierusalim pentru a vizita doua muzee, Muzeul Holocaustului-Yad Vashem si Muzeul Ierusalimului, care mai e numit si Muzeul Cartii, unde se gasesc printre multe alte exponate interesante si manuscrisele de la Marea Moarta. Cina si Cazare la Bethleem.
 Ziua 5. Ierusalim, Muntele Maslinilor, Pater Noster, Gradina Getsemani, Biserica Mormantul Maicii Domnului, Poarta Leilor, Scaldatoarea Bethesda, Via Dolorosa,  Biserica Sfantului Mormant
Ziua este dedicata orasului sfant pentru trei religii, Ierusalim. Vom urca pe Muntele Maslinilor,  de unde vom avea parte de o priveliste impresionanta asupra Jerusalimului; incepem vizita cu Biserica Pater Noster,  construita asupra locului unde Isus i-a invatat pe ucenici rugaciunea “Tatal Nostru”. Vom vedea cetatea veche, paraul Chedron, locul scaldatorii Betesda,gradina mormintelor, Poarta de Aur, etc. Trecand pe drumul intrarii in Jerusalim vom ajunge la Gradina Getsemani, si Biserica Tuturor Natiunilor. Vizitam Biserica Mormantul Maicii Domnului,apoi Poarta Leilor/Florilor, in zidul medieval, construit de otomani. Vom vizita Scaldatoarea Bethesda, apoi urcam pe Via Dolorosa,  pe care ne oprim la fiecare statie si ajungem la Biserica Sfantului Mormant. Cina si cazare la Bethleem.
Ziua 6. Muntele Sion, Sf Petru Galicantu, Mormantul lui David, Cina cea de Taina, Biserica Adormirii Maicii Domnului, Cartierul Evreiesc, Zidul Plangerii, Orasul lui David – zona arheologica si Tunelul de langa Zidul Plangerii
Azi vizitam Muntele Sioncu Sf Petru la Cantatul Cocosului construita peste un loc crucial din istoria patimilor lui Cristos, apoi Mormantul regelui David si Incaperea Cinei de Taina, Biserica Adormirii Maicii Domnului de pe Muntele Sion. Plimbare si timp liber in Cartierul Evreiesc. Vizitam Zidul Plangerii, cel mai sacru loc pentru credinta mozaica. Apoi, va propunem vizita Orasului Regelui David, sit arheologic care dezvaluie asezaminte din perioada cananita si israelita, si Tunelul care trece pe langa Zidul de Vest al Vechiului Templului al Regelui Solomon. Cina si Cazare in Bethleem. 
Ziua 7. Gradina Mormantului, Masada, Oaza Ein Gedi, Baie la Marea Moarta
Ne indreptam spre locul unei controverse arheologice si religioase, Gradina Mormantului; conform Vechiului Testament, locul crucificarii a fost in afara zidurilor orasului, ceea ce starneste si astazi controverse, deoarece Biserica Sfantului Mormant, locul venerat de milioane de credinciosi, se gaseste in mijlocul orasului vechi si in incinta zidurilor. Parasim apoi Ierusalimul si coboram la aproximativ 420 m sub nivelul marii, atingand astfel cel mai de jos punct de pe suprafata Pamantului. Ne continuam drumul spre Masada, ruinele superbului palat al lui Irod cel Mare, ultimul bastion al evreilor zeloti; urcare cu telefericul si vizita ghidata. Vizitam o oaza minunata, patrimoniu national, Ein Gedi. Timp liber pentru baie la Marea Moarta. Cina si cazare la Bethlehem.
Ziua 8.Mic dejun la pachet. Transfer la Aeroportul din Tel Aviv. Decolare la orele 09:55, Aterizare la Cluj-Napoca la orele 13:10.
 
Tariful include:
- bilet avion pe ruta Cluj-Tel Aviv-Cluj, conform orarului de mai sus, cu compania Wizzair
- taxele de aeroport si transfer aeroport-hotel-aeroport, un bagaj de  mână care măsoară 55x40x23cm sau mai puţin, de maxim 10 kg, poate fi transportat la bord gratuit.
- 7 nopti cazare cu mic dejun si cina la hoteluri 3-4* (2 nopti la Nazareth sau Tiberias, 5 nopti in Bethleem)
- plimbarea cu barca pe Marea Galileei, si taxele de intrare la obiectivele din program, taxiul de la Muntele Tabor, etc, Atentie! Sunt cateva exceptii (detalii la Tariful nu include)
- ghid local vorbitor de lb. romana
- transport local cu autocar climatizat, cf programului
 
Tariful nu include:
- bagaj de cala de 23 kg ~90 euro/dus-intors (pretul bagajului este mai avantajos la inscriere, compania de zbor poate modifica taxele de bagaj, consiliem un bagaj de cala/camera)
- urmatoarele taxe de intrare: Muzeul Ierusalimului: 10$, Orasul Regelui David: 12$, Tunelul: 12$, Hanul Samaritanului Milos: 12$; Cesarea: 12$, Oaza Ein Gedi: 9$, Situl arheologic de la Masada: 25$ (intrare si teleferic la urcare si la coborare)
- taxa de bacsis sofer si ghid (taxa legala si obligatorie: 35 euro/persoana) platibili la fata locului
- asigurarea medicala si de renuntare la calatorie (recomandata, mai ales in caz de renuntare la excursie)
- nu exista optiunea de locuri preferentiale in autocar
 
Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.
Atentie! Actul de calatorie este exclusiv pasaportul valabil minim 6 luni de la data intoarcerii