aici vine cautarea avansata

Cautare oferta dupa:

Rezervare bilete avion

Poti comunica rezervarea direct agentului online!

Israel si Iordania

Oferta early booking

Detalii oferta:

Circuit Cultural si Spiritual Israel si Iordania

10 - 17.03.2018
 
Un circuit divers, in care, pe langa locurile sfinte, vizitam situri arheologice, si puncte de interes geografic,

si vom avea parte chiar si de relaxare!
 
 
 
Ziua 1. Hanul Samaritanului Milos, Ierihon, Qumran, Manastirea Sf. Gherasim,  Locul de Botez
Decolare le orele 06:05 din Aeroportul din Cluj-Napoca, aterizare la Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv la orele 09:05. Dupa formalitatile vamale, vom intra in zona strabatuta de paraul Chedron, care isi croieste drum prin pustia Iudeii si se varsa apoi in Marea Sarata sau Marea Moarta. Vom trece pe langa Hanul Samariteanului Milos, optional vizita. Apoi, vizitam orasul Ierihon, unul dintrecele mai vechi orase de pe pamant, Dudul lui Zaheu, Muntele Ispitiri (vedere de jos) si timp liber pentru cumparaturi. La Pesterile de la Qumran, pe malul vestic al Marii Moarte, vom face un popas la marginea Pustiei Iudeii. Aici, in urma cu 70 de ani au fost descoperite cele mai importante manuscrise biblice din toate timpurile. Vom afla lucruri interesante privind viata esenienilor si vom vizita situl arheologic. Oprire la Manastirea Sf. Gherasim. Oprire si popas la Locul de Botez in Iordan.  Vom continua calatoria spre nord, spreBeth Shean (Scythopolis),oras situat la jonctiunea dintre Valea Iordanului si Valea lui Iezreel (Campia Armaghedonului). Trecere in Iordania. Cina si cazare la Amman, capitala Iordaniei.
 
Ziua 2.  Amman, Muntele Nebo-Madaba, Shoubak
Dupa mic dejun, vizitam capitala Amman,  in cadrul unui tur panoramic – citadela, palatul regal, etc. Continuam cu Muntele Nebo, locul unde Moise a ajuns cu poporul sau, de unde privea spre Canan, pamantul fagaduit, dar unde Dumnezeu nu i-a permis sa intre. Ne indreptam spre Madaba, undevizitam Biserica Hărţii (harta de mozaic, care era ghidul calatorilor in Tara Sfanta in secolul 5) si o manufactura de mozaicuri. Oprire la Shoubak, unde vizitam ruinele unui castel de cruciati, initial purta numele de Montreal. Castelul a fost cladid de Regele Balduin I in secolul al 12-lea. Cina si cazare la Petra.
 
Ziua 3. Petra si Petra Mica
Urmeaza un programplin de aventuri cu peisaje naturale spectaculoase: Ne indreptam spre Petra, orasul nabatienilor, ascuns intr-un canion superb – vizitam valea Petrei pietonal. Urmeaza Petra Mica, parte exterioara a orasului capitala a nabatienilor. Intoarcere spre nord. Trecere in Israel. Cina si cazare la Bethleem.
 
Ziua 4. Ierusalim, Muzeul Ierusalimului, Yad vashem, Bethleem, Campia Pastorilor, Biserica Nasterii, Grota Laptelui
Pornim spre Ierusalim, unde vom incepe prin vizitarea Muzeului Ierusalimului, care mai e numit si Muzeul Cartii, un muzeu care ne da cea mai buna perspectiva asupra acestui oras sfant pentru trei religii; in acest muzeu se gasesc printre multe alte exponate interesante si manuscrisele de la Marea Moarta. Urmeaza apoi muzeul holocaustului, Yad Vashem.  A doua parte a zilei o vom folosi pentru o vizita la Bethlehem. Aici vom vizita Biserica Nasterii si Campia Pastorilor, Grota Laptelui. Cina si cazare la Bethleem.
 
Ziua 5. Ierusalim, Muntele Maslinilor, Pater Noster, Gradina Getsemani, Biserica Mormantul Maicii Domnului, Poarta Leilor, Scaldatoarea Bethesda, Via Dolorosa,  Biserica Sfantului Mormant
Ziua este dedicata orasului sfant, Ierusalim. Vom urca pe Muntele Maslinilor,  de unde vom avea parte de o priveliste impresionanta asupra Jerusalimului; incepem vizita cu Biserica Pater Noster,  construita asupra locului unde Isus i-a invatat pe ucenici rugaciunea “Tatal Nostru”. Vom vedea cetatea veche, paraul Chedron, locul scaldatorii Betesda,gradina mormintelor, Poarta de Aur, etc. Trecand pe drumul intrarii in Jerusalim vom ajunge la Gradina Getsemani, si Biserica Tuturor Natiunilor. Vizitam Biserica Mormantul Maicii Domnului,apoi Poarta Leilor/Florilor, in zidul medieval, construit de otomani. Vom vizita Scaldatoarea Bethesda, apoi urcam pe Via Dolorosa,  pe care ne oprim la fiecare statie si ajungem la Biserica Sfantului Mormant. Cina si cazare la Bethleem.
 
Ziua 6. Muntele Sion, Sf Petru Galicantu, Mormantul lui David, Cina cea de Taina, Biserica Adormirii Maicii Domnului, Cartierul Evreiesc, Zidul Plangerii, Orasul lui David – zona arheologica si Tunelul de langa Zidul Plangerii
Azi vizitam Muntele Sioncu Sf Petru la Cantatul Cocosului construita peste un loc crucial din istoria patimilor lui Cristos, apoi Mormantul regelui David si Incaperea Cinei de Taina, Biserica Adormirii Maicii Domnului de pe Muntele Sion. Plimbare si timp liber in Cartierul Evreiesc. Vizitam Zidul Plangerii, cel mai sacru loc pentru credinta mozaica. Apoi, va propunem vizita Orasului Regelui David, sit arheologic care dezvaluie asezaminte din perioada cananita si israelita, si Tunelul care trece pe langa Zidul de Vest al Vechiului Templului al Regelui Solomon. Cina si Cazare in Bethleem.
 
Ziua 7. Gradina Mormantului, Masada, Oaza Ein Gedi, Baie la Marea Moarta
Ne indreptam spre locul unei controverse arheologice si religioase, Gradina Mormantului; conform Vechiului Testament, locul crucificarii a fost in afara zidurilor orasului, ceea ce starneste si astazi controverse, deoarece Biserica Sfantului Mormant, locul venerat de milioane de credinciosi, se gaseste in mijlocul orasului vechi si in incinta zidurilor. Parasim apoiIerusalimul si coboram la aproximativ 420 m sub nivelul marii, atingand astfel cel mai de jos punct de pe suprafata Pamantului. Ne continuam drumul spre Masada, ruinele superbului palat al lui Irod cel Mare, ultimul bastion al evreilor zeloti; urcare cu telefericul si vizita ghidata. Vizitam o oaza minunata, patrimoniu national, Ein Gedi. Timp liber pentru baie la Marea Moarta. Cina si cazare la Bethlehem.
 
Ziua 8. Mic dejun la pachet. Transfer la Aeroportul din Tel Aviv. Decolare la orele 09:55, Aterizare la Cluj-Napoca la orele 13:10.
 
Date de plecare
Tarif standard in camera dubla sau tripla
(avans 30%)
Tarif Early Booking
> 30.11.2017 (avans 50%)
10.03.2018
 869 euro
819 euro
Tarif Client Fidel
 859 euro
809 euro
Supliment camera single: 190 euro
Tariful a fost calculat la un grup minim de 20 persoane, supliment grup 15-19 persoane: 30 euro/persoana, se achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in spatamana plecarii
 
Tariful include:
- bilet avion pe ruta Cluj-Tel Aviv-Cluj, conform orarului de mai sus, cu compania Wizzair
- taxele de aeroport si transfer aeroport-hotel-aeroport, un bagaj de  mână care măsoară maxim 55x40x23cm, de maxim 10 kg, poate fi transportat la bord gratuit (creme si lichide: <100 ml/recipient x 10 bucati in punga cu fermoar!)
- 7 nopti cazare cu mic dejun si cina la hoteluri 3-4* (1 noapte la Amman (J), 1 noapte la Petra (J), 5 nopti in Bethleem)
- plimbarea cu barca pe Marea Galileei, si taxele de intrare la obiectivele din program; Atentie! Sunt cateva exceptii (detalii la Tariful nu include)
- ghid local vorbitor de lb romana  si in Israel si in Iordania
- transport local cu autocar climatizat, cf programului
 
Tariful nu include:
- bagaj de cala de 20 kg ~95 euro/dus-intors (pretul bagajului este mai avantajos la inscriere, compania de zbor poate modifica taxele de bagaj, consiliem un bagaj de cala/camera sau familie)
- urmatoarele taxe de intrare: Muzeul Ierusalimului: 10$, Orasul Regelui David: 12$, Tunelul: 12$, Hanul Samaritanului Milos: 12$; Oaza Ein Gedi: 9$, Situl arheologic de la Masada: 25$ (intrare si teleferic la urcare si la coborare)
- taxa de bacsis sofer si ghid (taxa legala si obligatorie: 35 euro/persoana) platibili la fata locului
- asigurarea medicala si de renuntare la calatorie (recomandata, mai ales in caz de renuntare la excursie - vezi conditii de renuntare in contractul cu turistul)
- taxa de iesire din Israel spre Iordania: 35 $, si taxa de iesire din Iordania spre Israel: 15 $
- nu exista optiunea de locuri preferentiale in autocar
 
 
Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.
 
Atentie! Actul de calatorie este exclusiv pasaportul valabil minim 6 luni de la data intoarcerii