aici vine cautarea avansata

Cautare oferta dupa:

Rezervare bilete avion

Poti comunica rezervarea direct agentului online!

Banatul si Clisura Dunarii

Plecare cu autocarul din Cluj

Oferta Speciala Seniori

Detalii oferta:

 

Banatul și Clisura Dunării 

Plecare cu autocarul din Cluj 

Orșova – Eșelnița – Cazanele Dunării – Băile Herculane – Timișoara - Lugoj - Cheile Nerei – Cascada Bigăr – Linia ferată montană Oravița–Anina – Morile de apă de la Rudăria – Drobeta-Turnu Severin

 

 
Date de plecare
 
13.05.2018, 26.08.2018
 
 
Program
 
Ziua 1: Cluj-Napoca – Orșova – Eșelnița (aprox. 350 km)
Pornim din Cluj-Napoca dis-de-dimineaţă și ne îndreptăm spre Defileul Dunării. La Orșova vizităm Biserica romano-catolică, o curiozitate, atât prin forma ei non conformistă, cât și prin faptul că a fost singura biserică catolică ridicată în timpul regimului comunist. Petrecem următoarele 4 nopți la o pensiune în Eșelnița.
 
Ziua 2: Cazanele Dunării – Băile Herculane (aprox. 90 km)
Începem aventura  de azi cu o excursie cu barca prin cea mai frumoasă porțiune a defileului Dunării: Cazanele Mari și Cazanele Mici. Admirăm faimosul Cap al lui Decebal, cea mai mare sculptură în piatră din Europa, Tabula Traina de pe malul sârbesc, Mănăstirea Mraconia și facem un scurt popas la Grota Veterani. După excursia cu barca, ne așteaptă edificii elegante din perioada habsburgică în Băile Herculane, considerată în secolul al XIX-lea una dintre cele mai la modă stațiuni din Europa. Ne bucurăm de o plimbare prin centrul istoric și de timp berechet pentru poze.
 
Ziua 3: Timișoara - Lugoj (aprox. 420 km)
După micul dejun e timpul deciziilor: pleci să admiri și să pozezi Timișoara, unul dintre cele mai frumoase orașe ale României și capitala Banatului sau alegi să îți iei bilet de voie și să petreci o zi de relax la băi, în Băile Herculane. Cei care înclină spre Timișoara au ocazia să admire monumentele baroc și Secession din centrul istoric și să descopere poveștile orașului. Timp liber pentru a explora și pe cont propriu. Apoi, la Lugoj, la casa Max Ausnit, recent restaurată, vor afla povestea fascinantă a unuia dintre cei mai mari industriași ai Europei, o vedetă a începutului de secol XX și unul din autorii progresului economic al României.
 
Ziua 4: Cascada Bigăr – Oravița – Anina – Rudăria (aprox. 300 km)
Vă invităm să participați la excursie opțională de o zi (extracost). Pornim de pe malul Dunării și ne îndreptăm spre Cheile Nerei, pentru a întâlni una dintre cele mai faimoase cascade din țară, Cascada Bigăr. Pregătiți-vă aparatele de fotografiat pentru călătoria cu trenul pe cea mai veche cale ferată montană din sud-estul Europei, care străbate un peisaj mirific între Oravița și Anina. Călătoria durează două ore. Oravița ne așteaptă cu un teatru unicat, cel mai vechi de pe teritoriul actual al României. La întoarcere, ne oprim la poalele Munţilor Almăjului în Parcul Mulinologic Rudăria, complex de mori de apă, aflat pe lista patrimoniului mondial UNESCO.
 
Ziua 5: Drobeta-Turnu Severin – Cluj-Napoca (aprox. 410 km)
Astăzi intrăm în Drobeta-Turnu Severinîn căutarea Turnului de Apă, ridicat pentru alimentarea orașului între anii 1910 -1913 și a Cetății Severinului. Vizităm Muzeul Porțile de Fier pentru a vedea un colţ dintr-un paradis pierdut, ceea ce a fost insula Ada-Kaleh. Întoarcere în Cluj-Napoca spre sfârșitul zilei. 
 
 
PRET: 169 EURO/PERSOANA
 
TARIFUL INCLUDE
 
·   4 nopți de cazare la pensiune 3* în Eșelnița, pe malul Dunării
·   Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
·   Tururi ghidate conform descrierii
·   Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
·   Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă
 
TARIFUL NU INCLUDE
 
·   Asigurarea storno
·   Taxe și cheltuieli personale
·   Intrările la obiectivele turistice
·   Excursiile opționale
·   Plimbarea cu barca prin Cazane (25 lei/ persoană)