CIRCUIT DELTA DUNARII

Plecare din Baia Mare sau Sighetu Marmatiei

Cineva a spus candva: ''In cazul in care calatoritul ar fi gratis, nu m-ai mai vedea niciodata'' si asa incepe aventura in Delta Dunarii, ''taramul dintre ape''.

ZIUA 1 – Sighetu Marmatiei – Piatra Neamt

Plecare din Sighetu Marmatiei la ora 06:00, din statia Kaufland, pe traseul Pasul Prislop – Gura Humorului. La Gura Humorului ajungem in jur de 10:30, unde vom vizita Manastirea Voronet, timp de 45 minute ne vom axa pe partea sufleteasca, ne vom hrani sufletul si vom admira peisajul mirific gasit in centrul unui sat aflat la poalele Carpatilor. La 11:15 vom pleca spre Cetatea Neamtului, ''vestita cetate, ingradita cu pustiu, acoperita cu fulger'', precum zicea Ion Creanga, dar acum nu e pustiu, e o padure superba. Cetatea facea parte din fortificatiile construite in Moldova, la sfarsitul secolului XIV- lea.

Si dupa atata istorie, ni s-a facut foame, ne asezam la masa si luam pranzul. La ora 14:00 vom pleca spre Manastirea Neamt, ''Ierusalimul ortodoxiei romane''. In maxim o ora incercam sa vizitam atat manastirea, cat si Rezervatia de zimbri. Rezervatia este din anul 1958, cand doi zimbri, Podarec si Polonka au fost adusi in Romania din Polonia. Zimbrii nascuti in Romania au primit nume care incep cu Ro: Romina, Roxana, Romeo. Suprafata imprejmuita a rezervatiei este de 5 ha, dar vom vedea mai multe la fata locului. La ora 17:00 vom ajunge la Piatra Neamt, unde ne vom caza, vom face turul orasului, impreuna cu insotitorul de grup (ghidul). Timp liber.

ZIUA 2 – Piatra Neamt – Vrancea - Murighiol – Cazare Delta Dunarii

Dupa micul dejun, in jurul orei 08:00 – 08:30, vom pleca spre Crama de vinuri, Domeniile Panciu, aproape de ora 11, acolo vom avea o degustare de vinuri si pranzul.

Casa Panciu este o companie care produce vin, suc si dulceata din fructe, utilizand doar procese naturale care completeaza sanatatea si bunatatea materiei prime. Podgoria se intinde pe 120 hectare, in zona comunei Tifesti, jud. Vrancea, la poalele Carpatilor si incadrata de raul Putna, in vest si raul Susita, in est. Primele vinuri spumante din Romania au fost create in anii '70, exact in aceasta podgorie. Soiurile celebre ce se gasesc aici sunt: frantuzesti (Sauvignon Blanc, Chardonnay si Cabernet Sauvignon), romanesti (Feteasca Alba, Feteasca Regala, sau Feteasca Neagra). Vinurile cele mai populare sunt Sagio, care este facut in Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc sau Feteasca Neagra si Casa Panciu, care se face din toate soiurile cultivate la podgorie.

La 12:30 plecam spre Murighiol, iar la 17:30 vom avea transfer cu barca la un hotel, aici ne vom caza si vom lua cina. Timp liber.

ZIUA 3 – Delta Dunarii

Macar o data-n viata sa o vizitam, pentru ca este unica in Romania si, probabil, si in Europa prin diversitatea faunei si florei. Dupa micul dejun vom face o excursie cam de 4 ore in Padurea Letea, unde ne asteapta caii salbatici. La ora 13:00 vom lua pranzul la hotel. Pentru doritori, hotelul pune la dispozitie si alte excursii private in Delta, cei care nu vor dori aceste excursii, se vor bucura de piscinele hotelului (interioara si exterioara), diferite sporturi, SPA, zona pentru plaja. Seara: cina.

ZIUA 4 – Excursie in Rezervatia Deltei Dunarii

Ziua 5 - Delta Dunarii – Murighiol – Cheile Bicazului - Lacul Rosu – Sighetu Marmatiei

Vom lua micul dejun, ne vom bucura de ultimele momente in Delta, iar la 10 ne vom indrepta cu barca spre Murighiol. La ora 11:00 pornim spre Cheile Bicazului, unde mergem pe jos o portiune spectaculoasa a acestui loc, apoi ajungem la Lacul Rosu.

Cheile Bicazului reprezinta una dintre cele mai atragatoare zone turistice ale tarii, fiind situata in partea centrala a Muntilor Hasmas, apartinand Carpatilor Orientali si fiind delimitata la nord si nord-vest de Suhardul Mare (1506 m) si la sud-est de Suhardul Mic (1352 m). Face parte din Parcul National Cheile Bicazului - Hasmas, ce are ca arii protejate: Lacul Rosu, Cheile Bicazului, Cheile Sugaului, Hasmasul Mare - Piatra Singuratica si Hasmasul Negru. Cheile Bicazului are o lungime de 8 km, ce se intinde intre statiunea Lacul Rosu si satul Bicazul Ardelean.

 La ora 19:00 pornim spre casa, in jurul orei 00:00 am finalizat aceasta minunata calatorie.

O vacanta de cateva zile ce ne va ajuta sa ne odihnim trupul si sufletul!

Sa pornim la drum!

 

 

Servicii incluse:

 

l  Transport microbuz cu climatizare

l  Piatra Neamt, cazare hotel 3 * (inclus mic dejun)

l  Domeniile Panciu, degustare de vinuri + pranz

l  Transferul pe apa cu barci rapide din localitatea Murighiol catre comuna Crisan si retur

l  Cazare (hotel 3*, inclus mic dejun, pranz si cina)

l  Excursie Padurea Letea (4h)

l  Excursie in Rezervatia Deltei Dunarii (4h)

l  Servicii insotitor grup /ghid de turism

 

 

Servicii neincluse:

 

l  pranz Cetatea Neamtului

l  excursii suplimentare: Traseul pescarului, Sulina – varsarea Dunarii in Marea Neagra, Dansul lebedelor sau Dunarea Veche, Lacul Bogdaproste, Lacul Trei Iezere, Canalul Lopatna, Canalul Eracle, Mila 23 etc.

l  Asigurare medicala

 

PRET: 450 euro/pers

Perioada: 12.05.2021 - 16.05.2021